Film “Toma”, koji je izazvao veliko interesovanje u cijelom regionu, bit će predstavljen i ilijaškoj publici u nedjelju 31.10.2021. u dva termina –  od 18:00 i od 20:30 sati. Cijena ulaznice je 4 KM.

KSC Ilijaš će biti mjesto u kojem će naši sugrađani imati priliku premijerno pogledati životnu priču “posljednjeg boema” Tome Zdravkovića, čiji je lik odigrao Milan Marić.

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po  njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Ulaznice možete kupiti u prostorijama Radio Ilijaša.

Share.

Comments are closed.