Povoljne cijene i kvalitet domaćih proizvoda, Gradska tržnica Ilijaš nezaobilazno je mjesto za mnoge mještane ovog grada, a i šire. Posjetom tržnici uvjerili smo se da je ponuda na štandovima izuzetno bogata, dok je sa druge strane kupovna moć naših građana sve slabija. Prodavači koje smo zatekli tu kažu da je razlog toga jer cijene određenih proizvoda rastu, dok sa druge strane primanja ostaju uglavnom bez znatnih promjena.

 

Ehlimana Fejzić iz Donje Vogošće već deset godina se bavi proizvodnjom i prodajom mliječnih proizvoda.

„Farmu muznih krava držim već 10 godina i odlučili smo se na preradu, mada vidjet ćemo kako će ići u budućnosti. S obzirom da se ovim poslom bavimo duži period stekli smo svoje stalne mušterije. Najviše posla imamo subotom jer je to pazarni dan u Ilijašu i narod je naučio tada kupovati ono što je potrebno. Radnim danima slabije radimo, ali se iskreno nadam da će i to vremenom biti bolje. Mi posjedujemo vitrine za prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda i na našem prodajnom mjestu kupci mogu pronaći razne sireve, domaći kajmak, džemove, ajvar i još mnogo toga. Imamo namjeru ostati ovdje jer smo dosadašnjim radom poprilično zadovoljni. Postoje i oni koji još ne znaju da je tržnica počela sa radom i da mogu svakim danom nešto kupiti“, kazala je Fejzić.

 

Uprkos visokim dnevnim temperaturama na svom radnom mjestu zatekli smo i Aldinu Ćatović iz Mrakova koja je sa svojom prodicom bavi poljoprivredom već dugi niz godina.

„Imamo bogatu ponudu svježeg voća i povrća, a cijene su veoma pristupačne. Prodaja ide relativno dobro. Od otvorenja tržnice sam tu i nadam se da ću i dalje ostati“, rekla je Ćatović.

 

 

 

Ukoliko želite da kupite svježe i kvalitetno voće i povrće, zatim mliječne proizvode onda obavezno posjetite Gradsku tržnicu Ilijaš. Prodavci su klasiranjem robe napravili i različite cijene te svako ipak može da kupi nešto za sebe.

Share.

Comments are closed.