Prema najavama meteorologa iz Federalnog meteorološkog zavoda danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili lokalni pljuskovi mogući se ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 18 stepeni, te dnevna od 23 do 29 stepeni.

Očekivano, više temperature bit će na jugu pa se tako očekuje da će maksimalna jutarnja iznostiti do 22, a dnevna do 32 stepena.

U utorak se nastavlja oblačno vrijeme ali se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Ipak, meteorolozi najavljuju da padavina na jugu Hercegovine neće biti. U centralnim i istočnim područjima Bosne poslije podne i tokom noći očekuju se intenzivnije padavine.

Jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 18, na jugu od 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 33 stepena.

Postepeno razvedravanje

Nastavak sedmice, od srijede, karakterisat će nestabilno promjenjivo vrijeme sa čestim pljuskovima i grmljavinom. Više nestabilnosti moguće je u Bosni. A jutarnje temperature će se kretati od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 15 do 22, na jugu od 23 do 28.

Već u petak očekuje se postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. I za dana vikenda meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme, ali bez padavina. Za razliku od proteklog vikenta, temperature će biti nešto niže. Najavljene jutarnje će se kretati od 8 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 23, na jugu od 21 do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Promjenljive vremenske prilike pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata povremeno će dovoditi do nešto jačih tegoba tokom dana.

Opća slika će biti lošija u Hercegovini, dijelu centralne i istočne Bosne, uglavnom zbog izraženije nestabilnosti. Pri tome je, sa dosta svježine moguće i izvjesno olakšanje, osobito u noći, uz mirniji san.

 

Share.

Comments are closed.