novine2U okviru programa Manifestacije “Ilijaški dani” u četvrtak su predstavljene “Ilijaške novine”. U februaru ove godine JU “KSC i Radio Ilijaš”  realizirala je projekat kreiranja i izdavanja “Biltena za djecu i mlade” u kojem su promovisana kulturna, sportska, obrazovna društva i ustanove.

– Ovaj projekat pokazao se veoma uspješnim, pa je rukovodstvo JU “KSC i Radio Ilijaš” uz punu podršku načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, odlučilo nastaviti sa kreiranjem i izdavanjem “Ilijaških novina” u cilju povećanja stepena informisanosti građana i dokumentovanja bitnih dešavanja u našoj općini u proteklih šest mjeseci, kazala je predstavnica JU “KSC i Radio Ilijaš” Enisa Mešetović prilikom promocije.

U “Ilijaškim novinama” čitatelji mogu pronaći vijesti, informacije, reportaže, intervjue o mnogim važnim dešavanjima i ličnostima u našem gradu.

U toku večeri  zainteresiranim posjetiteljima Manifestacije  brzo je podijeljeno oko 200 besplatnih primjeraka novina.

Nosilac projekta JU “KSC i Radio Ilijaš” nada se da će do kraja godine uspjeti izdati još jedan broj “Ilijaških novina”.ilijaskenovine2

Impressum: Enisa Mešetović, Nermina Avdukić, Nermina Durić-Kahvedžić, Aida Muratović i Alma Omerović.  Dizajn: Kenan Hasić. Fotografije: Harun Fazlić. Štampa : Grafika Nin Ilijaš. Tiraž: 400.

Share.

Comments are closed.