Peti sajam francuskih univerziteta bit će održan danas na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Sajam će otvoriti francuski ambasador u našoj zemlji Guillaume Rousson.

Tokom Sajma će biti otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske (Master 2 i Doktorat) za akademsku 2019./2020. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Pored toga, studenti će moći dobiti informacije o studiranju u Francuskoj, gdje postoji stotine studijskih programa u svim oblastima na francuskom ili engleskom jeziku.

Među univerzitetima i institucijama čiji će predstavnici biti u Sarajevu su: Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke (INSA) Rouen, Univerzitet Claude Bernard Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Visoka inžinjerska škola CESI, I.T. škola Epitech Balkans, ESC Troyes, Frankofona škola za administraciju i menadžment ESFAM, studentsko osiguranje MGEL, Campus France BiH i Francuski institut u BiH.

Francuska je četvrta destinacija u svijetu za međunarodne studente. Studiji nisu skupi, a strani studenti imaju ista prava kao i francuski.

Sajam organizuje Ambasada Francuske u BiH, Campus France BiH i Francuski institut u BiH, u partnerstvu sa brojnim francuskim univerzitetima i Univerzitetom u Sarajevu.

Share.

Comments are closed.