Prije dvadesetak dana fabriku namještaja Ezam Ilijaš pogodio je požar, štete su ogromne ali se polako saniraju. Ekipa Radio Ilijaša je posjetila Ezam  i od vlasnika Esada Kahrimanovića smo  saznali da se sve polako vraća u normalu. Ono što je najbitnije jeste da  salon namještaja radi i da kupci mogu pronaći sve što im je potrebno za opremanje kuće ili stana. Direktor Arnes Kahrimanović poručuje da treba ići dalje, a sve što se ružno dogodilo ostaviti  iza sebe. Naravno to je jedna lijepa poruka, jer ono što je najbitnije u ovom požaru nije bilo ljudskih žrtava, što je nenadomjestivo u odnosu na sve drugo.

Esad i Arnes Kahrimanović se zahvaljuju svim ljudima koji su tim momentima pomogli, posebno su ponosni na svoje komšije, prijatelje i poslovne komitente koji su svako na svoj način pritekli u pomoć.

Podsjećamo u ovom požaru je izgorilo od 6.000-7.000 kvadratnih metara koje su iznjmnjivali komapaniji Standard, i dio farbike koju je koristio Ezam u svoje svrhe. Saloni Ezama su djelimično stradali, ali ono što je najvažnije da je on ponovo radi. Pozitivana poruka naših sagovornika   koji kažu da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava a da će se ostalo nadoknaditi vraća nam nadu u bolje sutra.

Fotogaleriju možete pogledati na FB profilu Radio Ilijaša

Share.

Comments are closed.