Kompanija Centrotrans će od petka, 15.05.2020. godine, nakon skoro dva
mjeseca, ponovno uspostaviti javni gradski prijevoz. S obzirom na  na navedenu situaciju već su poduzete mjere kojima je cilj da se zaštite putnici ali i uposlenici Centrotransa. Tako je, na većini gradskih
autobusa gdje je veći promet putnika, ugrađena adekvatna zaštita voznog  osoblja, na ulaze u autobuse postavljeni su dozatori sa dezinfekcijskim sredstvima, a napravljen je i poseban plan čišćenja i dezinfekcije svih vozila tokom dana. Pored svega navedenog, bit će primjenjivanje odluke Federalnog štaba civilne zaštite FBiH, te će svi putnici i vozno osoblje morati nositi ličnu zaštitnu
opremu, u autobusima je obavezan fizički razmak, a putnici će sjediti na
svakom drugom sjedištu što će biti i jasno obilježeno. Na ulazu u autobuse bit će postavljene obavijesti o higijenskim mjerama I ograničenjima, a kako bi sve funkcionisalo na najbolji mogući način u većini vozila bit će angažovani kondukteri koji će voditi računa o pridržavanju mjera.

Posebno preporučujemo putnicima da u cilju što manjeg kontakta koriste mogućnost plaćanja putem elektronskih kartica, kao i dopune istih, a više informacija putnici mogu dobiti putem besplatne CentroCard mobilne aplikacije.

Rad javnog linijskog prijevoza putnika će se organizovati postupno u fazama,
a sve u skladu sa epidemiološkom situacijom. U prvoj fazi prijevoz će biti
reduciran i prilagođen trenutnim uslovima, što znači da će biti pokrivene
sve gradske linije na kojima saobraća Centrotrans ali u smanjenom
kapacitetu.

Prateći povoljnu epidemiološku situaciju povećavat će se i broj polazaka
odnosno broj angažovanih autobusa. Upravo iz tog razloga apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, saopćeno je iz kompanije Centrotrans.

Share.

Comments are closed.