U cilju izrade Strategije razvoja Općine Ilijaš, u srijedu 27.05.2020. godine u prostorijama Općine Ilijaš održan je četvrti sastanak Komisije za izradu Strategije razvoja općine Ilijaš za period 2021-2027. godina. Na sastanku je prezentiran dosadašnji rad na izradi Strategije, te definirali zadaci kojima će se pristupiti u narednom periodu.

Rok za izradu prijedloga ovog veoma bitnog dokumenta za našu općinu 30. novembar 2020. godine a sljedeći sastanak održat će se 03. juna 2020. godine sa početkom u 13:00 sati u prostorijama Općine Ilijaš.

Iz Komisije za izradu Strategije podsjećaju da je postupak izrade Strategije je u potpunosti otvoren, javan i svim sastancima Komisije, tematskim raspravama radnih grupa, te okruglim stolovima mogu prisustvovati sve zainteresovane stranke u svojstvu partnera, i to kao pojedinci – građani ili kao predstavnici grupe građana, kao što su predstavnici institucija i organizacija, predstavnici nevladinog sektora, medija, javnih i privatnih preduzeća, javnih ustanova, razvojnih agencija i sl. na način da u postupku izrade Strategije mogu jednakopravno davati usmene ili pismene sugestije, preporuke i mišljena, te predlagati strateške ciljeve, mjere, programe i projekte za koje smatraju da trebaju biti tretirani unutar Strategije.

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.