Skupština Kantona Sarajevo izglasila je danas nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo na čijem je čelu u proteklih godina dana bio premijer Edin Forto.

Na sjednici Skupštine koja je imala samo jednu tačku dnevnog reda, a to je glasanje o nepovjerenju Vladi, zastupnicima i javnosti su se obratili premijer Forto te ministri u Vladi i tom prilikom su se osvrnuli na dosadašnji rad Vlade, njene rezultate i planove, pokrenute i okončane projekte.

Uslijedila je rasprava u kojoj su zastupnici, sada već bivše parlamentarne većine, iznijeli svoje stavove o radu Vlade, o njenoj poziciji u javnosti , rezultatima i izazovima sa kojima se susretala.

Zastupnici nove parlamentarne većine koju čine stranke SDA, SBB , DF i BOSS sa svojih 18 glasova, što čini nadpolovičnu većinu ovog tijela, nisu dali povjerenje Vladi KS, dok je njih 15, iz stranaka Narod i pravda, Naša stranka, SDP, NBL, te samostalni zastupnici glasali za ostanak Vlade.

Predsjedavajuća Skupštine KS Danijela Kristić je, nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi, zakazala za petak, 31. januara sastanak rukovodstva Skupštine KS kada će se birati predsjedavajući i dopredsjedavajući Skupštine KS .

Share.

Comments are closed.