Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu najavila je za četvrtak 9. sajam stipendija na kojem će se predstaviti 57 izlagača iz 22 države, od čega 12 ambasada, 26 visokoškolskih ustanova te vladine i nevladine organizacije.

Cilj organizatora je da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inozemstvu te im omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inozemstvu dobiju na jednom mjestu.

– Prepoznajući važnost mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika u Evropi, ali i šire, Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu uspješan je organizator Sajma stipendija, jedinstvene manifestacije te vrste u Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

Pozdravnim obraćanjem sajam će otvoriti rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Svečano otvaranje 9. sajma stipendija bit će upriličeno 18. oktobra u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, s početkom u 10 sati. Ulaz je besplatan, navodi se u saopćenju.

FENA

Share.

Comments are closed.