U Bosni će danas biti oblačno vrijeme s kišom, a u Hercegovini djelomično vedro, povremeno sa lokalnim pljuskom, dok će na planinama padati snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između četiri i devet stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od 12 do 18. U Sarajevu danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko šest stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će biti slično vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusovih.

U srijedu se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i šest, na jugu zemlje do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i četiri, na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Share.

Comments are closed.