U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i pljuskovima u sjevernim područjima

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Sutra se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će povremeno biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni.

Share.

Comments are closed.