U Biznis centru Ilijaš upriličen je prijem za dosadašnje predsjednike Savjeta MZ. Za vrijedan rad, u prethodnom mandatu za svih 14 predsjednika iskazane  su riječi zahvalnosti i poziv da i dalje budu društveno aktivni i doprinose boljem životu građana, istaknula je pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove MZ Sanja Zagorac-Jozić.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kaže da je ovaj prijem lijepa tradicija koju nastoje njegovati.

-Ovo je prijem za ljude koji su dugi niz godina bili aktivni i na kraju mandata želimo iskazati zahvalnost za  njihov rad i da ih  pozovemo na dobru saradnju, da pomažu novim predsjednicima . Prijem  i pokloni  su,  prije svaga,  ljudski čin zahvalnosti za jedan vrijedan rad. Uloga predsjednika Savjeta MZ je teška, oni komuniciraju s građanima, a nemaju nadležnosti da rješavaju njihove brojne probleme, za što zaista zaslužuju priznanje, kazao je Fazlić.

Već nekoliko mandata ulogu predsjednika Savjeta MZ Mrakovo uspješno obavlja  Mehmed Smajlović, koji je i predsjednik Komisije za mjesne zajednice Općine Ilijaš.

-Za sve moje mandate zahvaljujem građanima Mrakova na povjerenju. Ovo je jedan prelazni period gdje je kontinuitet nastavljen, a dobili smo kroz savjete mlade ljude, kojima treba znanje i iskustvo i mi ćemo im pomoći u tome. Ovo je svečan čin i dan, ja imam puno tih priznanja ali ova su mi najdraža kad se mogu vidjeti plodovi našeg rada i najvažnije kad su naši građani zadovoljni, poručio je Smajlović.

Za povjerenje i reizbor građanima Podlugova zahvalio je predsjednik Savjeta MZ Podlugovi Safet Gabeljić, kazavši da je  ovaj prijem lijepa tradicija i znak da njihov rad neko prepoznaje i cijeni, što daje podstrek za dalje djelovanje.

Prisutnima se obratila i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović, kazavši da su  mjesne zajednice ćelije lokalne samouprave, a predsjednici istih najveći operativci na terenu  i zahvalila svima na uspješnom radu i djelovanju poželjevši puno sreće u budućem životu i radu.

Prisutni predsjednici Savjeta MZ izrazili su zahvalnost za uručene poklone, istaknuli svoju dobru saradnju sa kolegama i općinskim službama, te poželjeli puno sreće novim i reizabranim predsjednicima Savjeta MZ.

Share.

Comments are closed.