Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini , Medžlis Sarajevo, Džemat Stari Ilijaš , Sektor za brak i porodicu i Aktiv žena džemata Stari Ilijaš, sinoć su upriličili   „Večer duhovnosti „ poslije jacije namaza. Ova večer bila je svjetionik mnogobojnim džematlijkama koje su napunile dušu uz prelijepo učenje Kurana hafize Adise Aganhodžić, tumačenje sure El – Kamer koju je džematlijkama približila profesorica Muvedeta Halilović. Dobrodošlicu svim prisutnim džematlijkama poželjela je mualima Emina Muminović

„Drago nam je da imamo priliku da vas ugostimo i znamo da ste odvojile svoje dragocjeno vrijeme, i molim Gospodara da vam upiše u sevap. Posebne selame upućujemo onima koje Allah dž.š. ističe a to su naše profesorice koje će nam večeras prenijeti svoje znanje. Također, zahvaljujem se djevojkama iz horova  koje su nas počastile ilahijama, i dokazale koliko vole Allaha i džamiju“, kazala je mualima Muminović.

Na kraju druženja profesorica Fatima Hodžić – Čeliković, proučila je dovu na svojstven način i izazvala emociju kod svih prisutnih, koje su sa suzama u očima i ispunjenih duša završile ovo predivno druženje.

Share.

Comments are closed.