Danas se obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tim povodom načelnik općine  Ilijaš Akif Fazlić, Koordinacija boračkih udruženja , delegacije političkih subjekata, UABNOR Ilijaš, kao i predstavnici mjesnih zajednica su položili cvijeće na Spomen Kosturnicu u Alića gaju i Centralnom spomen obilježju u Ilijašu.

O važnosti obilježavanja ovog bitnog datuma za Radio Ilijaš govorio je načelnik  Akif Fazlić, koji je svim građanima Bosne i Hercegovine, posebno  Ilijašanima, čestitao ovaj veoma bitan dan.

S obzirom na epidemiološku situaciju, moramo poštovati epidemiološke mjere i moramo  prilagodit sve aktivnosti mjerama koje su donesene.  Danas  se obilježava  Dan državnosti BiH , jedan od najvažnijih datuma u našoj historiji, to je datum  kada je država  potvrdila konstitutivnost  i legitimitet .

Moramo imati stalnu  obavezu da čuvamo našu državu, i da radimo za njen napredak.  Moja poruka da se iznađu zajednički interes  i da svi građani koji živi u njoj  da rade za njenu dobrobit, poručio je Fazlić.

Muhidin Nuhanović, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca je također uputio iskrene čestitke povodom Dana državnosti, podsjetio na bitne datume u našoj historiji, kazavši da je Bosna i Hercegovina  država koja ima svoj legitmitet i borbu kroz historiju.

Share.

Comments are closed.