Na prigodan način danas je u prostorijama Policijske stanice Ilijaš obilježen 6. April –Dan policije Kantona Sarajevo. Na spomen ploču je položeno cvijeće i odata počast poginulim  i umrlim policijskim službenicima. U hodniku PS Ilijaš postavljen je baner sa slikama svih poginulih i umrlih policijskih službenika PS Ilijaš.

Elvir Šehić, povjerenik Pete sindikalne organizacije PS Ilijaš čestitao je svim pripadnicima MUP-a KS i Policijske stanice Ilijaš Dan policije KS i izrazio žaljenje da današnjem polaganju nisu mogle prisustvovati porodice poginulih i umrlih pripadnika, zbog epidemiloške situacije.

Danas obilježavamo Dan policije i Dan grada Sarajeva i ovom prilikom se sjećamo svih poginulih pripadnika u proteklom ratu  i umrlih pripadnika PS Ilijaš. Postujući epidemiološke mjere danas smo na prigodan način obilježili ovaj bitan dan, kako ne bi doveli u pitanje ugrožavanja zdravlja. Danas smo  predstavili  i  baner sa fotografijama koji će biti u stalnoj postavci u hodniku PS Ilijaš“, kazao je Šehić za Radio Ilijaš.

 

 

Prisutnima se obratio i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić ukazavši na veliki značaj obilježavanja 6. Aprila.

Danas se sjećamo ljudi iz policijskih struktura branili našu domovinu, dajući svoje živote. 6.april je jako važan historijski datum za Sarajevo tako i za Ilijaš, pogotovo 1992. Godine kada je počela agresija na BiH. To je pečat i opomena i poruka iz koje možemo izvuči mnogo bitne stvari kada je u pitanju dalja borba za našu domovinu. Tog dana su naši narodi i patriote stali u odbranu ove zemlje. U ratu su i pripadnici policijskih struktura dali svoje živote i ovo je način da ih se sjećamo i podsjetimo njihovu borbu“, rekao je Fazlić u svom obraćanju.

Pripadnici policije, kao organizirana, legalna i legitimna oružana formacija, među prvima, stali su u odbranu grada Sarajeva i države, nepokolebljivo se angažirajući na području KS-a, ali i na drugim ratištima širom BiH. U odbrani Sarajeva i drugih lokaliteta u BiH smrtno su stradala 264 policajca s područja KS-a, a više stotina je ranjeno.

Share.

Comments are closed.