U Kantonu Sarajevo registrovano je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ovo su rezultati laboratorijskih testiranja 294 uzorka, obavljenih tokom jučerašnjeg dana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je trenutno 1.237 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih se 81 nalazi na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Nijedan pacijent ne koristi potporu respiratora pri disanju.

Sa bolničkog liječenja je tokom jučerašnjeg dana otpušteno pet pacijenta, dok je u istom periodu evidentiran oporavak 93 osobe. Tri pacijenta su nažalost preminula jučer, čime ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo iznosi 55.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.751 osoba, na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.177 osoba. Do danas se od posljedica zaraze oporavilo 1.885 osoba.

Share.

Comments are closed.