U prepunoj kino sali KSC Ilijaš u četvrtak je održan centralni predizborni skup političke organizacije Narod i pravda na kome su predstavljeni kandidati iz Ilijaša za nivoe vlasti na predstojećim Općim izborima, kao i ostali kandidati sa liste Naroda i pravde.

Prisutnima se prvo obratila predsjednica Općinske organizacije Narod i pravda Ilijaš Vernesa Bešlija, kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Ona je, između ostalog,  kazala da su najveći problemi u našem društvu korupcija i nepotizam  koji su se uvukli u sve sfere društva i da je njen glavni cilj i zadatak da se bori da se te pojave iskorijene i da svi mladi imaju jednake šanse, te da ima nadu da će pravda pobjediti.

Nakon nje obratila su se i druga dva kandidata iz Ilijaša sa liste Naroda i pravde: Namir Bašić i Alema Džafo koji su se predstavili i iznijeli svoje razloge za članstvo u ovoj stranci.

Poslije njih prisutnima su se obratili i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH: Senad Maksić, kandidat za Parlament FBiH Goran Akšamija, Haris Bašić, a na kraju i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, kandidat za premijera Kantona Sarajevo.

Konaković je kazao da je korupcija najveći agresor u našem društvu i da je cilj da se moral i etika kao najveći principi treba da  vrate u politiku jer sve dok su kandidati dobri narodu bit će dobri i političkoj organizaciji Narod i pravda. On je predstavio opširan program i platformu kazavši da su prioriteti Zakon o porijeklu imovine, Zakon o zabrani nepotizma i korupcije te Zakon o javnim nabavkama,a da će se reforme, ukoliko oni dobiju povjerenje naroda, provesti i u ostalim sferama, prvenstveno zdravstvenom i obrazovnom sistemu.

Ukazali su na neodrživost aktuelnog stanja, naglašavajući riješenost da se zaustavi daljnja moralna erozija, te vrati vjera u mogućnost izgradnje prosperitetnijeg društva za sve građane i narode i potakne proces kolektivne katarze.

U muzičkom dijelu programa na Predizbornom skupu Naroda i pravde u Ilijašu nastupila je Nejra Musić.

Share.

Comments are closed.