U prostorijama MZ Mrakovo danas je sa početkom u 14:00 sati održana besplatna predstava za djecu. Predstavu izvodi grupa mladih iz Velike Britanije (Wind-up Penguin Theatre Company), u saradnji sa humanitarnom organizacijom ADRA. Najmlađi posjetitelji su imali priliku da uživaju, pjevaju i budu nasmijani zajedno sa glumcima.

Velida Tihić, volonterka u humanitarnoj organizaciji ADRA BiH kaže da se kroz ovakve aktivnosti djeca pokreću i na taj način na njihovom licu se vidi osmijeh i sreća.

-Drago mi je što su danas sa nama grupa mladih muzičara iz Londona, zapravo došli su da posjete djecu iz Ilijaša. Ove sedmice oni borave u Bosni i Hercegovini i mi kroz ovakve aktivnosti želimo pokrenuti djecu da se što više smiju, budu veseli i uživaju u svakom novom danu, kazala je Tihić.

Mehmed Smajlović, predsjednik Savjeta MZ Mrakovo naglasio je kako je izuzetno zadovoljan radom MZ Mrakovo i on navodi da ga posebno raduje dobra saradnja sa drugim udruženjima sa područja općine Ilijaš.

-Naša MZ Mrakovo je društveni centar za sve i zaista mi je drago da se ovakav jedan događaj danas dešava. Želim naglasiti da imamo izuzetnu saradnju sa Omladinskom organizacijom „Carpe diem“ i plod te saradnje je danas ova predstava koju smo pripremili za našu djecu. Prisutna su tu i djeca iz Udruženja „Budi mi drug“ iz Ilijaša. Želim iskazati svoje zadovoljstvo što smo danas imali priliku ugostiti mlade ljude iz Velike Britanije koji si došli da našoj djeci predstave nešto što će ih nasmijati i oraspoložiti. Bilo bi mi drago da i druga udruženja idu putem kojim mi idemo, jer zaista sam sretan i ponosan na ovo što mi imamo danas, istakao je Smajlović.

Grupu mladih čine muzičari i glumci koji izvode muzičko-pozorišne predstave za djecu širom svijeta. Aktivnosti koje izvode pokreću smijeh, kreativnost i inspiraciju, sve elemente za koje vjerujemo da su ključni za dobrobit naše djece. U Bosni i Hercegovini ADRA BiH zajedno sa ekipom od 7 muzičara i glumaca posjećuje kampove za migrante i osnovne škole. 

Share.

Comments are closed.