U Općini Ilijaš danas je upriličeno potpisivanje Sporazuma o zajedničkom ulaganju za izradu projektne dokumentacije i rekonstrukcije fontane u pješačkoj zoni Ilijaš, izradu idejnog projekta Sahat kule u Ilijašu, postavljanje mreže za skupljanje otpada na rijeci Bosni i pokretanje Firme na području općine u cilju daljnjeg razvoja općine.

Potpisivanju su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović i sufinansijer Muhamed Vahid.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo što će u narednom periodu grad Ilijaš dobiti novi imidž.

-Ovom prilikom se želim zahvaliti Muhamedu Vahidu koji je iskazao svoj patriotizam i interes kada se govori o Ilijašu. Mi smo već imali nekoliko sastanaka gdje smo razgovarali o planovima za budućnost, zapravo kako graditi grad Ilijaš. S obzirom da Muhamed Vahid ima mnogo iskustva kada se govori o poslu u inostranstvu, a odnose se na dizajniranje i projektovanje, ali danas nam je dao podršku za relizaciju tih projekata. Ovo su tri prepoznatljiva i značajna projekta, a naravno da smo se obavezali ovim protokolom da u narednom periodu zajednički dođemo do građevinskih dozvola. Sa aspekta prioriteta prvi projekat je rekonstrukcija fontane koja se nalazi u centru grada, kazao je načelnik Fazlić.

Sufinansijer Muhamed Vahid kaže iako živi u drugoj državi on gaji posebnu ljubav prema Bosni i Hercegovini, ali i Ilijašu.

-Želim se zahvaliti vama i drago mi je što ću na ovaj način pokušati uraditi nešto za moj grad i moju državu. Moja mama je iz Ilijaša i ja lično imam obavezu da uradim nešto lijepo i korisno, a samim tim želim da Ilijaš bude još ljepši, rekao je Vahid.  

Share.

Comments are closed.