Osnovna škola “Srednje” ovog petka je bogatim kulturno-zabavnim i edukativnim  programom, proslavila svoj dan. Na priredbi su učenici pokazali znanje i vještine koje su usavršavali tokom školske godine u mnogobrojnim sekcijama. Tako je između ostalog bilo glume, plesa, pjesme i recitacija. 

Program je počeo prigodnim govorom direktora škole Refika Kurtovića, koji se prisutnim gostima obratio sa nekoliko riječi o prošlosti ove škole i važnosti obilježavanja Dana škole. On se ovom prilikom također zahvalio svima na nesebičnoj podršci koju pružaju OŠ „Srednje“.

-Ovo je još jedan u nizu obilježavanja Dana škole i drago mi je što je danas prisutan ovoliki broj ljudi. Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su nam bili podrška tokom ovih godina, a zaista se mnogo toga uradilo. Sve što smo radili iskreno i od srca kažem da je to za dobrobit djece. Želim kazati da mi imamo odličnu saradnju sa državnim i drugim institucijama, a posebno se vidi rezultat saradnje sa Nevladinim sektorom i u tom segmentu zaista se zahvaljujem predstavnicima organizacije World Vision ali i predstavnicima organizacije Boris Divković. U toku godine realizovano je par projekata i najviše je uložila Općina Ilijaš kao i uvijek. Naglasio bih da smo utopili područnu školu u Kamenici, a u narednom periodu planiramo također utopljavanje i područne škole u Gajevima. Ovo su jako bitni projekti i ovom se prilikom želim zahvaliti načelniku Općine Ilijaš i njegovim saradnicima. Organizacija Word Vision nam je pomogla da opremimo kabinet fizike, zatim dobili smo nove knjige i naslovne za biblioteku i nekoliko puta smo boravili na izletu u Ajdinovićima. Uz pomoć organizacije Boris Divković uradili smo internet mrežu u školi, uredili kabinet biologije i još neke druge projekte, kazao je direktor Kurtović.

Svim uposlenicima i učenicima, u ime načelnika Općine Ilijaš, čestitku povodom Dana škole uputila je Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš.

-Ovom prilikom u ime Službe za društvene djelatnosti  i poslove mjesnih zajednica, direktoru i menadžmentu OŠ „Srednje“ želim da se zahvalim za izvrsnu saradnju. Uvijek nam je zadovoljstvo doći u vašu školu te zajedno sa vama sumirati izvrsne rezultate od prethodne godine. Općina Ilijaš će u narednom periodu nastaviti podržavati vaše projekte i aktivnosti, a sve u cilju pružanja kvalitetnog obrazovanja za naše učenike i učenice, rekla je Mešetović.

Program bogat sadržajima, pun pjesme, recitacija, igrokaza, veselih boja i kostima oduševio je goste, a završio je izvođenjem folkolorne sekcije i velikim pljeskom publike.

Na priredbi su dodijeljene i zahvalnice onima koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju.

OŠ „Srednje“ ima višedecenijsku tradiciju, prije rata zvala se OŠ “Evgenije Spahić Željko”, a na današnjoj lokaciji egzistira od 1979. godine, sa prekidom rada u toku agresije na BiH. Poslije rata pa sve do 2002. godine škola je egzistirala kao područna škola OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš. U toku rata u školi su boravili pripadnici srpske vojske, a poslije 1995. godine armija RBiH koristila je školsku zgradu, tako da je objekat bio poprilično devastiran i neuslovan. Kao samostalna počinje sa radom 7. novembra 2002. godine i od tada egzistira pod nazivom OŠ “Srednje”.

Menadžment JU KSC i Radio Ilijaš, svim uposlenicima i učenicima OŠ „Srednje“ upućuje najsikrenije čestitke povodom Dana škole.

Share.

Comments are closed.