Crveni križ općine Ilijaš u saradnji sa Zavodom za transfuziju Federacije BiH, organizovao je  još jednu  akciju dobrovoljnog darivanja krvi. 

Crveni križ Općine Ilijaš organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi, kako bi se osigurale dodatne zalihe  dragocjene tečnosti.

Doktorica Aida Đonlagić istakla je da je ovo još jedan akcija darivanja krvi gdje se veliki broj sugrađana odazvao.

„Ovaj put se prijavilo oko 100 davalaca krvi, do ovog trenutka njih 40 se pojavilo, neki su dali krvi, a neki nisu mogli zbog zdravstvenih problema. Koristim ovu priliku da se zahvalim svih sugrađanima na njihovoj pomoći i odzivu, ali i zalaganjem jer svaki dan potrebna je velika količina krvi u Zavodu za transfuziju“ kazala je.

Ističe da je darivanje krvi jako bitno, posebno za osobe koje su bolesne i potrebna ih je određena količina ove dragocjene tečnosti.

„Krv je lijek, i da se kao takav ne može proizvedi na sintetički ili vještački način. Jedini izvor je druga zdrava osoba i sami tim predstavlja jednu od najhumanijih činova odnosno krajnji izraz dobrote i suosjećanja s drugim ljudima“ rekla je.

Značaj darivanja krvi prepoznala je i direktorica Doma zdravlja Ilijaš dr. Amra Matoruga, koja je preko dvadeset godina aktivni volonter Crvenog križa Ilijaš.

Budite i vi humani, darujte kapi koje život znače.

Akcija traje do 17 sati, odazovite se i vi,  dođite u Sportsku dvorani darovati krv.

Share.

Comments are closed.