Već petu godinu JU KSC i Radio Ilijaš u saradnji sa profesoricom akademskom slikaricom Safijom Beširević  uspješno realizira Zimsku likovnu radionicu.

Tako je bilo i ove godine, radionica je počela u ponedjeljak 21. januara, a uspješno je završena ovog petka.

Tim povodom profesorica Safija i polaznici radionice gostovali su u programu Radio Ilijaša:

-Ove je godine bio najveći interes djece, imali smo oko 30 učesnika, djece uzrasta od pet do 15 godina. Zahvaljujući uspješnoj saradnji sa direktorom i menadžmentom JU KSC i Radio Ilijaš, ova je lijepa aktivnost, na moje i zadovoljstvo djece,  prešla u tradiciju. Djeca razvijaju divergentno mišljenje, kreativnost. Nastojim im pokazati neke nove tehnike crtanja, podržati ih u razvijanju vlastitog stila i izražaja jer svako je dijete svijet za sebe, kazala je prilikom gostovanja profesorica Safija Beširević.

Najbolji likovni radovi koje su polaznici kreirali bit će predstavljeni i upriličena izložba  kao dio kulturnog programa obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Ova aktivnost bit će nastavljena. Likovnim radionicama, prilagođenim djeci predškolskog i školskog uzrasta nastoji se najmlađe uvesti u svijet umjetnosti, pobuditi u svakom djetetu znatiželju, radost individualnog stvaranja i likovnog izražavanja.

Svi polaznici ovogodišnje Likovne radionice predstavili su se u programu Radio Ilijaša, te kazali da su uživali i naučili mnoštvo novih i korisnih stvari u pogledu likovnog izražavanja, kao i da jedva čekaju novu saradnju sa profesoricom Safijom.

Menadžment i uposleni JU KSC i Radio Ilijaš počastili su djecu  omiljenim slatkišima, te im poželio puno sreće u novom školskom polugodištu.

Share.

Comments are closed.