Manifestacija kulture, sporta i trgovine “Ilijaški dani 2019” završena je održavanjem Večeri folklora u organizaciji KUD “Ilijaš”.  Trg Alije Izetbegovića je bio premali da primi  mnogobrojne posjetitelje koji su došli pogledati i uživati u izvanrednom programu našeg Kulturno-umjetničkog društva,

Predsjednik KUD Ilijaš Elemin Bešlija kazao je da su večeras nastupile sve sekcije od najmlađih, izvođačke i veterana, te da su prikazane igre i nošnje svih narodnosti u BiH. KUD Ilijaš nastoji njegovati tradiciju i promovirati očuvanje kulturnog stvaralaštva i baštine od samog osnivanja 2009. godine.

Prisutni su, osim igrama ilijaških folklornih sekcija, bili oduševljeni i nastupom izvođačke i veteranske sekcije KUD „Breza“ koji su uveliko obogatili sadržaj, posebno kolom Košuta.  

Za uživanje u odličnim sevdalinkama i narodnim pjesmama pobrinuli su se mladi talentovani izvođači Iman Bašić „Mene majka jednu ima“, Asim Zukić „ Moj dilbere“ i Sumeja Zukić izvedbom „Ne dam ovo malo duše“.  U ulozi voditeljica sjajno su se pokazale talentovane Sajra i Lamija Kulo.

Ilijaški dani ne bi izazivali toliko veselja da i ove godine nisu završeni  velikim narodnim kolom.

Hvala Vam svima za pažnju, povjerenje i strpljenje i vidimo se sljedeće godine na jubilarnim 20. Ilijaškim danima,

Share.

Comments are closed.