publikaPotrebu za duhovnom hranom ovog hladnog i maglovitog decembra građani i građanke Ilijaša zadovoljili su tradicionalnim koncertom “Večer najljepših ilahija” u organizaciji BZK Preporod Ilijaš. Ovonedjeljni koncert bio je jubilarni 10. u Sportskoj dvorani Ilijaš. Centralnim koncertom uz predivne učače ilahija BZK Preporod, Muzički ansambl i Hor Preporod krunišu svoj uspješni godišnji rad. Sportska dvorana bila je tijesna, unosile su se dodatne stolice, no mnoštvo gledatelja stajalo je sve vrijeme trajanja programa. Manifestacija je ove godine održana pod pokroviteljstvom Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo a u sklopu je obilježavanja mjeseca rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

Glavni imam MIZ Sarajevo Ferid ef. Dautović poručio je da trebamo gajiti sjećanje i ljubav na Božijeg poslanika što je razlog okupljanja i publike, ali i učesnika koncerta uz glavnu poruku da muslimani neće voljeti Poslanika sve dok se ne budu međusobno voljeli.

Hor San, Hor Šapat srca, Denial Ahmetović, Armin Muzaferija, Hor Fatih, Hor Preporod uljepšali su večer izvanrednim repertoarom ostavljajući brojnu publiku žednom do sljedećeg koncerta.  Posebno oduševljenje publike izazvao je mladi izvođač Bilal Zukan, koji ilahije interpretira od svoje pete godine i za njih gaji posebnu ljubav.ucesnici

Reportažu o koncertu sa izjavama organizatora i učesnika poslušajte sutra u jutarnjem programu Radio Ilijaša i pročitajte na našoj web stranici uz fotogaleriju.

 

Share.

Comments are closed.