Željeznice Federacije BiH (FBiH) su danas pustili u rad automatski uređaj za regulisanje prometa sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko-cestovnom prelazu Alića Han, Općina Ilijaš, u km 234+289 željezničke pruge Šamac – Sarajevo – Čapljina. Postavljanje ovog modernog uređaja doprinijet će povećanju sigurnosti u odvijanju željezničkog i cestovnog saobraćaja, vozovi se neće više zaustavljati ispred prelaza, skratit će se vrijeme zadržavanja vozila i podići nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima.

 

Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštenja u nivou željezničke pruge i ceste, navodi se u saopćenju Željeznica FBiH.

Njihovom ugradnjom značajno je povećan nivo sigurnosti, kako željezničkog tako i cestovnog prometa, naravno uz poštovanje odgovarajuće signalizacije i važećih prometnih propisa.

Svečano puštanje u rad signalizacije na željezničko-cestovnom prelazu Alića Han u Ilijašu planirano je za sljedeću sedmicu.

 

Share.

Comments are closed.