Potpisani ugovori o finansiranju udruženja iz oblasti kulture

Danas su u općini Ilijaš potpisani ugovori o dodjeli sredstava po javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje udruženja iz oblasti kulture sredstvima Budžeta općine Ilijaš za 2021. godinu u iznosu u 35 hiljada KM.

Ugovore su potpisali predsjednici pet udruženja dobitnika grantova i Općinski načelnik Akif Fazlić, koji je izrazio nadu da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti.

“Općina Ilijaš i do sada je iskazivala opredjeljenje u podršci i aktivnostima rada udruženja iz oblasti kulture. Prije svega, čestitam vam na postignutim rezultatima u vašem radu, iako su aktivnosti tokom prošle godine bile reducirane zbog pandemije. Očekujemo da će ova godina biti uspješnija i da ćete moći realizovati vaše aktivnosti”, istakao je načelnik Fazlić.

Predstavnici udruženja izrazili su zahvalnost načelniku Fazliću za podršku koju im ova lokalna zajednica pruža i naglasili kako će opravdati ukazano povjerenje.

“Zahvaljujemo se Općinskom načelniku i Općini Ilijaš za pomoć radu i stalnu podršku koju pruža našem udruženju. Vjerujem da ćemo u budućnosti kvalitetno surađivati i realizovati uspješne projekte”, rekla je Marioneta Ilić – Jureta, predsjednica Udruženja HKD “NAPREDAK” Ilijaš.

 

“Sva udruženja iz oblasti kulture uvijek su imala podršku Općinskog načelnika i Općine Ilijaš i zaista ta podrška nikad nije izostala. Zahvaljujemo se Općinskom načelniku za stanu podršku našim aktivnostima, a naši rezultati pokazuju da je ta podrška opravdana”, istakao je Adis Duraković, predsjednik Udruženja BZK “PREPOROD” Ilijaš.

 

“Općina Ilijaš, pored finansijske podrške projektima, proteklih godina davala nam je i podršku u vidu izdavanja saglasnosti i preporuka za apliciranje na javne pozive na drugim nivoima vlasti. Zahvaljujem vam se za podršku”, kazao je Midhat Dizdarević predsjednik Udruženja “ARHIUM”.

Izvor: Općina Ilijaš

 

Prethodni članakJavni poziv – Uspostava zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera (Medojevići i Dragoradi)
Naredni članakAkcija prikupljanja sredstava za izgradnju džamije i spomen obilježja za šehide sela Medojevići