ILIJAŠ

Privode se kraju infrastrukturni projekti u MZ Srednje u vrijednosti 600.000 KM

U toku su završne pripreme za asfaltiranje platoa površine 3.000 kvadrata u centru Srednjeg, te puta koja će spojiti plato sa magistralnom cestom.

Naime, ovi radovi su dio projekta od izuzetne važnosti u sferi saobraćaja, a započeli su prošle godine. Vrijednost projekata je preko 600.000 KM.

DSC 1422Pred kraj prošle godine asfaltirana je prva dionica puta od Lepe Luke prema OŠ “Srednje”. Ove godine projekat je nastavljen završetkom modernizacije puta od osnovne škole do podvožnjaka u centru Srednjeg.

Preostaje još da se završi asfaltiranje platoa u samom centru i da se put spoji sa magistralnom cestom. Ukupna dužina novoasfaltirane dionice puta biće 1300 metara.

Završetkom ovog projekta biće povezan centar mjesne zajednice Srednje sa naseljima Medojevići, Sokolina, Ravne, Homar i Šići.

DSC 1426Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je posjetio lokaciju na kojoj su u toku pripreme za asfaltiranje.

“Sa tehničkog i finansijskog aspekta ovo je veliki projekat za MZ Srednje. Radovi su u završnoj fazi i u narednih 10 dana očekujemo da stavimo tačku na ovaj, sa aspekta saobraćajne infrastrukture, vrlo važan prjekat. Građani Srednjeg konačno su nakon dužeg perioda došli u poziciju da se intenzivno realizuju projekti i u ovoj mjesnoj zajednici”, rekao je Fazlić.

Predsjednik Savjeta MZ Srednje Adis Karavdić zahvalio se općinskom načelniku, nadležnim službama i svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

DSC 1423“Ovo je vrlo bitan projekat za MZ Srednje. Pored ovog realizovano je još nekoliko projekata sanacije putne infrastrukture, te uređenje korita potoka. Zadovoljni smo dinamikom radova i izvođačem. Nadam se da će na području naše mjesne zajednice i u budućnosti biti realizovani novi projekti”, rekao je Karavdić.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button