Uncategorized

“Ilijaški dani 2022”: Upriličena radionica za djecu “Kreativni park”

U okviru Manifestacije kulture i sporta “Ilijaški dani 2022” Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe diem” organizovala je radionicu za najmlađe pod nazivom “ Kreativni park”.

Na Trgu Alije Izetbegovića, od 10 sati mališani uživaju uz muziku i ples, kreativne radionice i društvene igre. Amila Demirović, koordinatorica projekta ističe da je ovo odlična prilika da djeca iskažu svoju kreativnost ali da se i druže.

“Organizovali smo četiri radionice. Prva je kreativna radionica gdje djeca mogu da slikaju sa temperama jer nemaju priliku često da se na takav način zabave u kući. Drugi dio je origami odnosno igra s papirom. Nakon toga će praviti poruke zahvalnosti. Na kraju su društvene igre u kojima se igraju svi zajedno. Učešće u današnjim radionicama uzelo je oko 30 mališana i trinaest volontera OO “Iskoristi dan-Carpe diem” koji su sa djecom i pomažemo im”, kazala je Amila.

Članovi Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe diem” organizovali su i infopult vezano za kampanju “Da starost bude radost” na kojem se građani Ilijaša mogu informisati o ovom projektu.

 

Povezane objave

Back to top button