Uncategorized

“Ilijaški dani 2022”: Likovna radionica sa Safijom Beširević

Još jedan sadržaj za naše najmlađe ilijašane upriličen je na Trgu Alije Izetbegovića. U sklopu programa Manifestacije “Ilijaški dani 2022” jutros je održana Likovna radionica sa akademskom slikaricom Safijom Beširević. Mladi kreativci i ljubitelji crtanja imali su priliku upoznati se sa različitim likovnim tehnikama ali i družiti se.

„Želim da se zahvalim roditeljima koji su mi povjerili djecu po ko zna koji put. Djeca kojima sam ja bila nastavnica danas dovode svoju djecu na likovne radionice. Hvala JU KSC i Radio Ilijaš koja je obijezbijedila pribor i prelijep ambijent za jednu ovakvu radionicu. Primjenit će mnogo likovno-tehničkih materijala, tempere, flomastere, olovke u boji s tim da će se upoznati sa slikarskim tehnikama i materijalima. Djeca će iskazati svoju kreativnost i divergentno mišljenje staviti na papir. Cilj je djecu osloboditi stresa i da vrijeme provedu u ovakvim aktivnostima van kućnog prostora. Ilijaški dani sa ovakvim programom zaista zaslužuju sve pohvale”, kazala je Safija.

Slikarica Safija Beširević kazala je da će uskoro biti i neki novi projekti na radost mališana koji svoju kreativnost vole iskazivati kroz likovnu umjetnost.

Povezane objave

Back to top button