ILIJAŠVIJESTI

Svečani prijem i dodjela ruksaka sa priborom za 242 ilijaška prvačića

Prvog dana nove školske godine na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu upriličen je zajednički svečani prijem za 242 ilijaška prvačića iz pet osnovnih škola. 

Općina Ilijaš i ove godine realizuje projekat podrške učenicima i njihovim roditeljima za početak nove školske 2022./2023. godine. Učenicima prvih razreda svih ilijaških osnovnih škola Općina je obezbijedila školske ruksake sa potrebnim priborom. Također, Općina je subvencionirala kupovinu udžbenika u iznosu od po 100 KM za učenike od prvog do četvrtog razreda. Predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović obratila se prisutnima, te đacima prvacima poželjela sretan početak i da im ruksaci uvijek budu puni sreće i petica.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je kako danas dijeli radost sa učenicima, roditeljima i nastavnicima.

“Ovo je zaista divan dan. Početak nove školske godine treba da bude važniji od svih ostalih budžetskih, kalendarskih i poslovnih godina. Općina Ilijaš se uključila u ovaj program, osigurali smo ruksake i pribor za naše prvačiće te subvenciju za knjige učenicima od prvog do četvrtog razreda. Još jednom čestitam svim đacima prvacima, njihovim roditeljima i nastavnicima. Želim da im školovanje bude sretno, uspješno i sigurno ćemo ih kroz taj period pratiti” poručio je načelnik Fazlić.

Direktor OŠ “Stari Ilijaš” Adem Alić također je poželio prvačićima i roditeljima sretan početak školovanja.

„Drago mi je što smo se danas okupili na Trgu Alije Izetbegovića svečanim povodom. Mi u ovoj školskoj godini imamo 53 prvačića, koji su raspoređeni u dva odjeljenja u centralnoj školi i u našim područnim školama Misoči, Bioči i Malešičima. Želim da našim đacima prvacima poželim jedno sretno putovanje, da ostvare sve svoje ciljeve i želje tokom školovanja. Roditeljima bih poručio da budu strpljivi i marljivi prilikom rada sa svojim đacima. Također, želim se zahvaliti i općinskom načelniku Akifu Fazliću što je i ove godine obezbijedio ruksake i pribor za prvačiće,“ kazao je Alić.

Direktor OŠ “Hašim Spahić” Nihad Salkić zahvalio se Općini Ilijaš na subvenciji za kupovinu udžbenika i kupovini ruksaka i pribora.

“Želim se zahvaliti Općini Ilijaš, općinskom načelniku i Općinskom vijeću što su omogućili prvačićima ovako divan prijem, ruksake, pribor i subvenciju za kupovinu udžbenika. Zaista će na taj način pomoći roditeljima da što lakše pripreme djecu za školu. U našu školu je ove godine upisano 65 prvačića raspoređenih u tri odjeljenja”, rekao je Salkić.

Nakon što je završen oficijelni dio prijema i podjele rukasaka uslijedio je edukativno – zabavni program sa animatorima i maskotama. Općina Ilijaš je u tu svrhu angažovala firmu Tropic iz Zenice.

Na području općine Ilijaš u prvi razred osnovne škole 1. septembra krenulo je 242 prvačića. Od toga u OŠ “Hašim Spahić” 65, u OŠ “Podlugovi” 56, OŠ “Stari Ilijaš” 53, OŠ “Đulistan” 42 i OŠ “Srednje” 26.

 

Povezane objave

Back to top button