15. Međunarodni Auto Rally „Ilijaš 2022“:“Nastupit će preko 30 takmičara iz brojnih timova”

U nedelju 3. jula u organizaciji AMK Ilijaš biće održan, pred velikim brojem ljubitelja brzine i vozačkog umijeća,15. Međunarodni Auto Rally „Ilijaš 2022“.

Početak programa na parkingu T.C Bingo,gdje će se održati trke je u 8 sati kada se do 9 sati vrši preuzimanje dokumentacije.Od 9-9,45 sati je verifikacija takmičara. U 10 sati starta utrka kada se vozi prvi ispit spretnosti.

U 11 sati je svečano otvaranje Rally-a, a u 11,15 sati slijedi vožanja drugog ispita spretnosti.U 12,30 sati je proglašavanje službenih rezultata i uručenje pehara i nagrada najboljim pijedincima i timovima.

Nešto više o ovom renomiranom takmičenju, sa dugom tradicijom i karizmom, rekao nam je Predsjednik Auto-Moto kluba Ilijaš Nihad Bučuk:

Kao i svake godine očekujemo nastup preko trideset takmičara iz brojnih klubova i gradova iz naše zemlje i inozemstva:Tuzla,Jajce,Novi Travnik,Istočno Sarajevo, Ilijaš,Zenica…koji će u dvije vožnje svojim umijećem, brzinom, neustrašivošću oduševiti ljubitelje automobilizma iz Ilijaša, Vogošće, Visokog, Breze, Sarajeva, Olova, Semizovca …

AMK Ilijaš obezbijedio je brojne nagrade za najbolje vozače i timove koji će nastupiti na ovom takmičenju, a koji se boduje za državni šampionat.

Piše:Rešad MAMELA

Prethodni članakZabrana održavanja sportskih i kulturnih događaja koji nisu primjereni manifestaciji „Dani sjećanja-Srebrenica 11. juli 1995. godine
Naredni članakU petak izložba “Spomenici kulturno-historijskog naslijeđa općine Ilijaš – nišani nahije Dubrovnik”