Porodice nestalih podsjećaju -55 nestalih sa područja općine Ilijaš a i dalje nema optuženih

UPN EDITA 001U velikoj sali Općine Ilijaš, danas u 17.00 sati , održana je peta sjednica Skupštine Udruženja porodica nestalih Ilijaš.  Sjednici su prisustvovale 22 osobe.  Idriz Mašić, predsjednik Skupštine je otvorio sjednicu i obratio se prisutnima. Radna tijela Skupštine su na današnjoj sjednici jednoglasno usvojila zapisnik sa prethodne Skupštine, izvještaj o radu za 2013. i 2014. godinu, te program rada za 2015. i 2016. godinu i finansijski izvještaj Nadzornog odbora za 2013. i 2014. godinu.
Gosti pete sjednice Skupštine UPN bili su Nijaz Spahić, pomoćnik načelnika Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općine Ilijaš i Ema Čekić,  predsjednica Udruženja porodica nestalih Općine Vogošća.
-Žrtve ne možemo zaboraviti, treba da se borimo iz duše za svaku nestalu osobu. Moramo uticati na one koji ne rade- kazala je  Čekić .

Članovi udruženja se i dalje nadaju da će krivci biti osuđeni i da će pravda biti zadovoljena. Tužbe su podnesene , ali presuda i nakon 25 godina nema. Porodice nestalih i članovi Udruženja neće odustati i svim naporima će se truditi da se krivci osude, jer 55 nestalih sa područja općine Ilijaš to zaslužuju.

piše :Edita Dahalić

 

Prethodni članakElhan Mahmutović -najperspektivniji sportaš Općine Ilijaš za 2014. godinu
Naredni članakIntervju sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilijaš i članom Glavnog odbora SDP-a Damirom Filipovićem