ILIJAŠVIJESTI

HKD “Napredak”: Podijeljeno 100 paketića ilijaškim mališanima

U prostorijama HKD „Napredak“ Ilijaš, danas je upriličena podjela paketića za ilijaške mališane. Uz podršku Općine Ilijaš, obezbijeđeno je 100 paketića, od toga 30 za članove iz udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš.

Tradicionalni Božićni koncert ove godine neće biti upriličen zbog epidemiološke situacije, ali su vrijedni članovi iz HKD „Napredak“  upriličili radost za mališane.  Marioneta Ilić-Jureta predsjednica HKD „Napredak“ Ilijaš istakla je ljubav kao glavni pokretač međuljudskih odnosa, pa i u vremenu pandemije koronavirusa.

„Nažalost, ove godine nismo upriličili Božični koncert  zbog epidemiološke situacije. Ali smo upriličili podjelu paketića za najmlađe. Podijelili smo 100 paketića za ilijaške mališane i za djecu iz udruženja „Budi mi drug“. Uvijek smo tu, sa narodom i ostajemo dalje.  U prosotorijama HKD „Napredak“ proveli smo više sati, kako se ne bi stvorila gužva oko preuzimanja paketića.

Djed Mraz je bio tu cijeli dan a djeca u različitim terminima.  Prije svih drugih želja, želim svima zdravlja a onda sreću i ljubav svim članovima HKD „Napredak“ i svim građanima Ilijaša i BiH“, kazala je Marioneta.

Predsjedica HKD „Napredak“ ističe da je posebno važno ne zaboraviti stare i iznemogle u vrijeme praznika.

„Priredili smo nekoliko paketa i za stare i iznemogle članove našeg Udruženja. Vrijeme je takvo da nas je korona udaljila, djecu od roditelja, braću od sestara. Ja se nadam da će u praznično vrijeme najbliži ipak moći otići jedni drugima i pokloniti jedni drugima ljubav, toplinu i zagraljaj. Jer u ovim danima, ništa nije važno ako ne poklonimo ljubav jedni drugima“, kazala je Marioneta.

Svim članovima HKD „Napredak“ Ilijaš želimo puno zdravlja, sreće i ljubavi u prazničnim danima.

Povezane objave

Back to top button