ILIJAŠ

Renovirana kuća porodice Alić u Sovrlama

Porodica Alić u naselju Sovrle, nakon požara 20. februara 2021. godine ostala je bez porodičnog doma i uslova za život. Ipak, priča nana Alije i Hafe Alić, koje imaju 86 i 88 godina te njihove sestrične Merime dobila je lijep epilog te je u potpunosti renovirana i opremljena.

Prilikom posjete porodici Alić, nane Alija i Hafa iskazale su zahvalnost svima koji su im pomogli da ponovo dobiju siguran krov nad glavom, te da su posebno sretne što će Ramazanski Bajram dočekati u svojoj kući. Kako navode, kada su se vratile u svoju kuću, nisu je mogle prepoznati jer sve je bilo novo i lijepo.

Zahvalu u ime porodice posebno je istakla i Merima Alić. “Protekli period bio je zaista težak za nas, ali hvala Bogu na dobrim ljudima i podršci koju smo odmah dobili. Želim da se zahvalim Općinskom načelniku Akifu Fazliću i Službi civilne zaštite općine Ilijaš, Fazum gradnji, Arhazu, Hodžexu, Lišćevici, gospodina Nukiću, Mjesnoj zajednici Podlugovi, anonimnim donatorima, komšijama i rodbini”, rekla je Merima Alić.

Podsjećamo da je u požaru izgorjelo skoro sve što su članovi ove porodice mukotrpno sticali tokom života. Iako su nakon izbijanja požara komšije pritekle u pomoć, a ubrzo je na lice mjesta stiglo i vatrogasno vozilo, krov i gornji sprat kuće su potpuno izgorjeli, a tokom gašenja velika šteta je pričinjena na prizemnim prostorijama, pa je kuća bila neuslovna za boravak.

Izvor: Općina Ilijaš

Kuća Alić

Povezane objave

Back to top button