ILIJAŠ

Odred izviđača “Mladost” Ilijaš u Podlugovima organizirao izviđački kamp/bivak

U periodu od 03. do 05. decembra  2021. godine Udruženje Odred izviđača “Mladost” Ilijaš je održalo regionalni  kamp/bivak u prostorijama Mjesne zajednice Podlugovi.

Odred izviđača je u tom periodu ugostio 40 učesnika, odnosno izviđača iz regiona, tačnije Srbije i Crne Gore, te izviđače iz cijele  Bosne i Hercegovine.  Na bivaku su održane edukacije prve pomoći Crvenog križa Ilijaš, te službe Civilne zaštite Općine Ilijaš.

Bivak je organizivan zajedno sa Općinom Ilijaš, koja je ustupila boravak u Mjesnoj zajednici Podlugovi, te finansijski podržala projekat.

“Prvenstveno imam potrebu da se zahvalim našem načelniku Akifu Fazliću, koji je podržao ovaj projekat, ustupio boravak u prostorijama Mjesne zajednice Podlugovi, te omogućio sredstva za realizaciju ovog projekta. Također veliko hvala predsjedniku savjeta Mjesne zajednice i našoj Sanji Zagorac – Jozić koja je velika podrška mladim Izviđačima.  Te zahvale pripadaju Službi civilne zaštite Ilijaš i Crvenom križu Ilijaš na održanim edukacijama.  Zaista su svi pokazali da vjeruju u mlade, te im pružaju podstrek za daljnje napredovanje.  Projekat, tačnije bivak, održan je za naše mlade koji trebaju da prikupljaju znanje i rade na sebi, za druženje i upoznavanje kao jedna od socijalnih potreba, te odmor i uživanje.  Kao kulturno zabavni program koji Izviđači održavaju kao tradiciju u večernjim satima, priredili smo im svirku našeg benda “Meteori” i druženje uz dobru zabavu.” kazala  je Samra Suljić, predsjednica Odreda.

 

Povezane objave

Back to top button