ILIJAŠ

Kulturni centar „Kralj Fahd“ i JU „KSC i Radio Ilijaš“: Počeo besplatni kurs arapskog jezika u Ilijašu

Počela je nastava na besplatnom kursu arapskog jezika u organizaciji Kulturnog centra „Kralj Fahd“ i Javne ustanove „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ .

Kurs će se održavati utorkom i četvrtkom u Biznis centru Ilijaš u vremenu od 18:30 do 20:15 sati. Kurs je namijenjen polaznicima starijim od 16 godina.

Samir Delić, profesor arapskog jezika u KC „Kralj Fahd“, poželio je dobrodošlicu polaznicima, koji su se predstavili i naveli svoje razloge zainteresiranosti za arapski jezik.

Kulturni centar Kralj Fahd godinama radi na promociji arapskog jezika i nudi besplatne kurseve za sve koji žele da nauče arapski jezik bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Imamo odličnu saradnju sa džematima širom Bosne i Hercegovine, medresama, nevladinim organizacijama i udruženjima na polju učenja i izučavanja arapskog jezika. Što se tiče kurseva arapskog jezika u Ilijašu, oni se održavaju nekoliko godina. Na početku je to bilo u saradnji sa džematom Stari Ilijaš, zatim sa džematom Novi Ilijaš, a sada smo odlučili da kurs organizujemo u saradnji sa KSC Ilijaš, kazao je Delić za Radio Ilijaš.

Delić se zahvalio direktoru KSC Ilijaš Benisu Fazliću na spremnosti na saradnju i obezbjeđivanju svih tehničkih uslova za nesmetano održavanje kursa.

Kursevi arapskog jezika su zbog epidemiološke situacije bili duže vrijeme obustavljeni, stoga je za novi početak potrebno krenuti od prvog stepena učenja jezika, a profesor Delić nam je objasnio šta to podrazumijeva.

-Prvi stepen znači učenje arapskog pisma kroz jezik, ne uči se samo klasično arapsko pismo, polaznici uče da prepoznaju svaki harf, način njegovog izgovora i pisanja, uz to uče riječi, fraze upoznavanja, pozdravljanja, rastanka, prepoznavanje muškog i ženskog roda, osnovne lične i pokazne zamjenice i još mnogo toga.

Svaki stepen traje dva mjeseca, pa se organizatori nadaju, nakon završetka ovog ciklusa, da će ista grupa odmah nastaviti i drugi stepen. Nakon svakog stepena, polaznici će dobiti certifikate o učešću i uspjehu na kursu.

Povezane objave

Back to top button