SPORT

Vrijedna pobjeda juniora KK Mladost protiv KK Spars

Ove subote u Sportskoj dvorani Ilijaš odigrana je utakmica redovnog kola Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo u juniorskoj konkurenciji između ekipa KK Mladost Ilijaš i KK Spars u kojoj su domaći košarkaši ostvarili izvanrednu pobjedu rezultatom 88:32.

Ova pobjeda je motivirajuća za mlade košarkaše KK Mladost, a jedan od njih je i talentovani Emin Bučuk.

-Poslije dva poraza, bilo je vrijeme da se vratimo pobjedama. Ova pobjeda je dobra motivacija za buduće važne susrete u seniorskoj i pionirskoj selekciji, kazao je Bučuk preporučivši mladima da ukoliko vole košarku postanu član KK Mladost jer su im na raspolaganju selekcije od mini basketa do pionirske i juniorske.

Predsjednik Kluba Ibrahim Jašarević kaže da je ova pobjeda dobrodošla nakon dva vezana teška poraza.

-Sutra igraju pioniri u Vogošći, a seniori gostuju u Jablanici u okviru A2 lige protiv ekipe Turbina. Očekuje nas još mnogo utakmica, nadamo se dobrim rezultatima, te da ćemo među našim mladim momcima odgojiti i nekog reprezentativca, ako Bog da, rekao je Jašarević.

Osim postizanja dobrih sportskih rezultata, cilj KK Mladost je stvaranje uslova za treniranje, odgoj mladih, promovisanje zdravog stila života, okupiranje mladih korisnim aktivnostima i udaljavanje od sjedilačkog načina života koji  ovladava među mladom generacijom, posebno u posljednje dvije godine zbog pandemije, online nastave i drugih razloga.

Čestitamo!

 

Povezane objave

Back to top button