ILIJAŠ

Obavijest za proizvođače povrća u plastenicima

Općinski načelnik Akif Fazlić  i  NVO Muslim Aid Association potpisali su Sporazum o ralizaciji projekta “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima.“

Projektom će biti obuhvaćeno 20 korisnika kojima će se obezbjediti plastenici površine od 100 m², sistem za navodnjavanje kap po kap, sjemena za jesenju sjetvu, malč folija te potrebna edukacija iz oblasti plasteničke proizvodnje. Program će se realizovati po principu saradnje i sufinansiranja projekta, kojim je definisano učešće: 40% (25.200,00 KM) Muslim Aid Association, 40% (25.200,00KM) Općina Ilijaš i 20% (630,00 KM po plasteniku) korisnici.
Cilj Projekta je pomoć socijalno i materijalno ugroženim osobama, mladim poljoprivrednicima kao i unapređenje plasteničke proizvodnje na području općine Ilijaš.
Općina Ilijaš će u narednom periodu, na službenoj web stranici i putem lokalnih medija objaviti Javni poziv za prijavu kadidata, koji će sadržavati uslove i kriterije, potrebnu dokumentaciju i rok za podnošenje zahtjeva.

Povezane objave

Back to top button