ILIJAŠ

Nastavak aktivnosti na izradi Strategije prema mladima Općine Ilijaš za 2023.-2028. godinu

U prostorijama Biznis centra, 22.12.2022. godine održan je drugi radni sastanak Koordinacionog tijela i radnih grupa za izradu Strategije prema mladima Općine Ilijaš sa Akcionim planom za period 2023. – 2028. godina, na kojem  je analiziran dosadašnji rad, a posebna pažnja je posvećena informacijama koje su mladi iznijeli u istraživanju o problemima i potrebama mladih općine Ilijaš.

Navedeni sastanak bio je u formi radionice te su članovi radnih grupa paralelno radili na mapiranju problema, definisanju željenih rezultata te planiranju aktivnosti i mjere koje bi doprinijele poboljšanju položaja mladih u općini Ilijaš.
Radne grupe su podijeljene prema oblastima obrazovanja, rada, zapošljavanja i preduzetništva, zdravstvene zaštite, socijalne briga, kulture, umjetnosti i sporta, aktivizma, informiranja mladih i sigurnosti. Zadatak radnih grupa je izrada prijedloga sadržaja Strategije prema mladima za navedene oblasti.
Proces izrade Strategije prema mladima podržava Institut za razvoj mladih KULT kao i Federalno ministarstvo kulture i sporta kroz sufinansiranje projekta “Unapređenje položaja mladih kroz izradu i promociju strategije prema mladima općine Ilijaš sa Akcionim planom 2023-2028.” – Podrška projektima istraživanja, formiranja, promoviranja i realizacije politika prema mladima u Federaciji BiH.

Povezane objave

Back to top button