ILIJAŠVIJESTI

Upriličena tradicionalna dova i mevlud u džematu Crna Rijeka

Tradicionalno, prve nedjelje u mjesecu julu uči se mevlud i dova u džematu Crna Rijeka. Danas je u prvom dijelu programa proučeno par odlomaka iz Kur’ana, zatim mevlud-i-šerif i par lijepih ilahija u izvedbi Asima ef. Zukića i Sead ef. Neretljaka a nakon toga vaz-i-nasihat je kazivao Nezim ef. Halilović Muderris.

Nezim ef. Halilović Muderris je održao prigodan govor, uputio korisne savjete prisutnima a onda je uslijedila dodjela zahvalnica i vakufnama hajr sahibijama i dobrotvorima koji su od svoga imetka odvojili i podržali projekte vezane za naš džemat.

Zahvalnice i vakufname je uručio domaćin, imam hafiz Ahmed ef. Avdić:

  1. Zahvalnicu Načelniku općine Ilijaš gosp. Akifu Fazliću za podršku u radu našeg džemata
  2. Zahvalnicu direktoru Memorijalnog centra Sarajevo gosp. Ahmedu Kulaniću za podršku u radu našeg džemata
  3. Vakufnamu firmi Mishab Property čiji je vlasnik odvojio značajan dio sredstava i uvakufio ih za novu prostirku u našoj džamiji
  4. Vakufnamu Amaru Dovadžiji koji je izdvojio značajan broj sredstava za našu džamiju i popratne objekte
  5. Vakufnamu hadži Husi Balti i njegovoj hanumi Zemira Balti koji su iz svoga imetka izdvojili sredstva za kupovinu novog centralnog lustera u našoj džamiji.

Na kraju je uslijedila dova koju je proučio dugogodišnji imam džemata Crna Rijeka Alija ef. Čančar.

“Molimo Gospodara da primi naše učenje, ukabuli naše dove i da spusti svoju milost kako na naše džematlije tako i na sve mu’mine diljem svijeta.Također molimo Uzvišenog Allaha da najljepšom nagradom nagradi naše vafike i dobrotvore, da im imetak uveća i da još dugo godina pomažu razne hair projekte”.

Povezane objave

Back to top button