ILIJAŠVIJESTI

Osnovna škola “Stari Ilijaš”: Javni poziv za zakup školske kuhinje

JAVNI POZIV za dostavljanje pismenih ponuda za odabir najpovoljnijeg ponuđača, za zakup školske kuhinje OŠ “Stari Ilijaš”,

  •  Predmet Javnog poziva je zakup školske kuhinje u cilju redovnog snabdjevanja učenika i zaposlenika Osnovne škole „Stari Ilijaš“ u Ilijašu hranom, sendvičima i napicima.
  • Površina prostora iznosi  15,95 metara kvadratnih.

 Dužina trajanja zakupa je od 01.9.2024. godine do 31.12.2024.godine.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica. Izbor ponuđača izvršiti će se po kriteriju najpovoljnije ponude (najviša ponuđena zakupnina).

Krajnji rok za dosatavljanje ponuda je  19.08.2024. godine (ponedjeljak) do 12:30 sati.  Ponude će se javno otvarati u prostorijama  JU OŠ „Stari Ilijaš“ Ilijaš,  ulica Bosanski put br. 151. , dana  19.08.2024. godine (ponedjeljak) u 13:00 sati.

Postupak će provesti komisija koju imenuje Školski odbor i koja se sastoji od namjanje tri člana.

Izbor ponuđača izvršiti će se po kriteriju najpovoljnije ponude (najviša ponuđena zakupnina), nakon  čega će se sa odabranim ponuđačem zaključiti Ugovor  o zakupu školske kuhinje.

Ako su dvije ili više  ponuda  fizičkih ili pravnih lica jednake i utvrđene kao najpovoljnije, prednost ima ponuda  lica sa boljim referencama.

Početna cijena zakupnine iznosi 700,00 KM (sedam stotina  KM) mjesečno.

Ponuda treba da sadrži:

  • Ime, prezime, jedinstveni matični broj građana i adresu fizičkog lica, a ako je privatni poduzetnik i matični broj radnje,
  • naziv, odnosno firmu i sjedište pravnog lica, odnosno dokaz o upisanoj djelatnosti u registar,
  • uredno ovlaštenje za zastupanje,
  • ponuđeni iznos zakupnine,

Uslovi koje mora ispunjavati subjekt koji posluje sa hranom utvrđeni su Pravilnikom o ishrani učenika u osnovnim i srednjim školama i to kako slijedi:

1.da u svom poslovanju osigura nesmetanu provedbu propisa o hrani. Kamine ili kuhinje u kojima se priprema hrana moraju biti opremljene po propisima koje zahtijevaju posebni propisi Zakona o hrani i Pravilnika  o higijeni hrane,

2.da subjekt koji priprema obrok i užinu obavezno provodi mjere HACCP čiji nadzor vrši

inspekcija. HACCAP (Hazard Analysis & Crtical Control Points) se odnosi isključivo na

zdravstvenu sigurnost. HACCP je standard koji su obavezni da primjene svi proizvođači

prehrambenih proizvoda,

  1. ISO 9000 primarno je orijentisana na upravljanje kvalitetom,
  2. ISO 22000 odnosi se na zdravstvenu sigurnost (Food safety management)
  3. da svi proizvodi imaju deklaraciju koja ispunjava uslove Pravilnika o deklarisanju,
  4. da su svi subjekti dužni navesti Nutritivnu deklaraciju koja daje informaciju o nutritivnoj vrijednosti.

Zapečaćenu kovertu uz napomenu „PRIJAVA NA JAVNI OGLAS  ZA ZAKUP ŠKOLSKE KUHINJE- NE OTVARATI“  slati na adresu: JU Osnovna škola „Stari Ilijaš“ Ilijaš, ulica Bosanski put 151., 71380 Ilijaš.

 

Povezane objave

Back to top button