JAVNI POZIV za dostavljanje pismenih ponuda za odabir najpovoljnijeg ponuđača, za zakup školske kuhinje OŠ “Stari Ilijaš”,
- Predmet Javnog poziva je zakup školske kuhinje u cilju redovnog snabdjevanja učenika i zaposlenika Osnovne škole „Stari Ilijaš“ u Ilijašu hranom, sendvičima i napicima.
- Površina prostora iznosi 15,95 metara kvadratnih.
Dužina trajanja zakupa je od 01.9.2024. godine do 31.12.2024.godine.
Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica. Izbor ponuđača izvršiti će se po kriteriju najpovoljnije ponude (najviša ponuđena zakupnina).
Krajnji rok za dosatavljanje ponuda je 19.08.2024. godine (ponedjeljak) do 12:30 sati. Ponude će se javno otvarati u prostorijama JU OŠ „Stari Ilijaš“ Ilijaš, ulica Bosanski put br. 151. , dana 19.08.2024. godine (ponedjeljak) u 13:00 sati.
Postupak će provesti komisija koju imenuje Školski odbor i koja se sastoji od namjanje tri člana.
Izbor ponuđača izvršiti će se po kriteriju najpovoljnije ponude (najviša ponuđena zakupnina), nakon čega će se sa odabranim ponuđačem zaključiti Ugovor o zakupu školske kuhinje.
Ako su dvije ili više ponuda fizičkih ili pravnih lica jednake i utvrđene kao najpovoljnije, prednost ima ponuda lica sa boljim referencama.
Početna cijena zakupnine iznosi 700,00 KM (sedam stotina KM) mjesečno.
Ponuda treba da sadrži:
- Ime, prezime, jedinstveni matični broj građana i adresu fizičkog lica, a ako je privatni poduzetnik i matični broj radnje,
- naziv, odnosno firmu i sjedište pravnog lica, odnosno dokaz o upisanoj djelatnosti u registar,
- uredno ovlaštenje za zastupanje,
- ponuđeni iznos zakupnine,
Uslovi koje mora ispunjavati subjekt koji posluje sa hranom utvrđeni su Pravilnikom o ishrani učenika u osnovnim i srednjim školama i to kako slijedi:
1.da u svom poslovanju osigura nesmetanu provedbu propisa o hrani. Kamine ili kuhinje u kojima se priprema hrana moraju biti opremljene po propisima koje zahtijevaju posebni propisi Zakona o hrani i Pravilnika o higijeni hrane,
2.da subjekt koji priprema obrok i užinu obavezno provodi mjere HACCP čiji nadzor vrši
inspekcija. HACCAP (Hazard Analysis & Crtical Control Points) se odnosi isključivo na
zdravstvenu sigurnost. HACCP je standard koji su obavezni da primjene svi proizvođači
prehrambenih proizvoda,
- ISO 9000 primarno je orijentisana na upravljanje kvalitetom,
- ISO 22000 odnosi se na zdravstvenu sigurnost (Food safety management)
- da svi proizvodi imaju deklaraciju koja ispunjava uslove Pravilnika o deklarisanju,
- da su svi subjekti dužni navesti Nutritivnu deklaraciju koja daje informaciju o nutritivnoj vrijednosti.
Zapečaćenu kovertu uz napomenu „PRIJAVA NA JAVNI OGLAS ZA ZAKUP ŠKOLSKE KUHINJE- NE OTVARATI“ slati na adresu: JU Osnovna škola „Stari Ilijaš“ Ilijaš, ulica Bosanski put 151., 71380 Ilijaš.