BIHVIJESTI

Meteorolozi najavili naoblačenje i promjenu vremena: Kiša i pljuskovi širom zemlje

U Bosni je danas bilo sunčano vrijeme. Više oblačnosti je bilo na području Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 11; Ivan-sedlo i Livno 22; Široki Brijeg i Sokolac 25; Bugojno, Drvar, Neum i Trebinje 26; Mostar 27; Bihać, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 28; Sanski Most 29; Doboj i Tuzla 30; Banja Luka i Prijedor 31; Bijeljina, Gradačac i Zenica 32 stepena.

Jače naoblačenje sa zapada, koje će usloviti kišu i pljuskove širom zemlje, sutra će prvo u jutarnjim satima zahvatiti područje Krajine i tokom dana postepeno se pomjerati prema istoku i jugu. Jače padavine se očekuju na zapadu, sjeveru, sjeverozapadu i centralnim područjima Bosne. Moguća je i slaba grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog smjera. U večernjim satima u cijeloj zemlji vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, u sunčanijim područjima do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano će biti prijepodne. Jače naoblačenje u drugom dijelu dana će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16, a najviša dnevna oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Povezane objave

Back to top button