ILIJAŠVIJESTI

Zahid Feriz: Penzioner traži: Hranu, lijekove i plaćene režije – Je li to puno?

U prostorijama Udruženja penzionera Ilijaš danas je održana šesta sjednica Skupštine. Povodom 25. oktobra – Dana penzionera u FBiH, nakon redovne , održana je i svečana sjednica.

Penzioneri su usvojili Izvještaj o finansijsko-materijalnom poslovanju za prvih šest mjeseci tekuće godine, Izvještaj o obavljenim posjetama i isplaćenim posmrtninama, te Izvještaj Nadzornog odbora o uvidu u rad Udruženja za isti period.

Prema riječima Feriz Zahida, predsjednika Upravnog odbora Udruženja penzionera Ilijaš, iako su očigledno do sada bili puni strpljenja i skromnosti tome je došao kraj, jer kako kaže situacija ne može biti gora.

„Inflacija nas ubi sve. Penzionere pogotovo. Ovo što mi primamo više nije ni socijalna pomoć. Kako da preživimo do kraja mjeseca? A, ne tražimo puno, samo da možemo sebi priuštiti za hranu lijekove i režije. Mi koji smo sada u penziji smo izgradili i ovu zgradu u kojoj sjedimo i većinu ove države i pare u budžetu su naše pare, svih nas građana…Pa gdje su pare? Para ima, ali samo za one koji raspolažu tim parama! Mi smo prolongirali proteste, nakon jasno predloženih zahtjeva, a to su prije svega, vanredno usklađivanje penzija i jednokratna pomoć. Sada čekamo dokaze na djelu i nadamo se da nećemo morati izaći na proteste, jer ako izađemo neće valjati, poručio je Feriz te dodao da se nada i da će nova lokalna vlast imati više sluha za penzionere.

Nakon održane redovne Skupštine, održana je i svečana Skupština sa dvije tačke dnevnog reda i to: 1.Izlaganje predsjednika Udruženja penzionera Ilijaš u povodu Dana penzionera i 2. Obraćanje gostiju u povodu Dana penzionera.

Nakon održane sjednice penzioneri su nastavili druženje uz ručak za učesnike svečane sjednice.

Povezane objave

Back to top button