ILIJAŠVIJESTI

Asfaltiran lokalni put u naselju Borak

Završeno je asfaltiranje lokalnog puta u naselju Borak, u MZ Srednje. Dionica novoasfaltiranog puta počinje od skretanja sa magistralne ceste Sarajevo – Tuzla i proteže se do kraja naselja Borak. Ukupna dužina asfaltiranog puta je 1500 metara, a širina asfalta tri metra.

Vrijednost ugovorenih radova je 130.782,00 KM. Investitor projekta je Općina Ilijaš sa 100.352,00 KM, a preostali dio sredstava u iznosu od 30.250,00 KM finansirali su građani.

Cijelom dužinom asfaltiranog puta iskopan je kanal i izvršeno je polaganje vodovodnih cijevi.

Posebno su zadovoljni stanovnici naselja kroz koji prolazi novi asfaltni put. Sando Jovo jedan je od njih, vratio se prije 15 godina u Borak, bavi se poljoprivredom i stočarstvom i kaže kako je bilo teško voziti automobile i mašine po starom izrovanom makadamskom putu.

“Novoasfaltirani put za mene, članove mog domaćinstva i moje komšije znači mnogo. Lomio sam mašine i automobile na starom makadamskom putu, koji je bio u potpunosti izrovan. Želim se zahvaliti rukovodstvu Općine Ilijaš, na čelu sa načelnikom što su podržali ovaj projekat i nikada nisu zaboravili naše potrebe”, kazao je Sando.

Izvođač radova je bila firma Halilović d.o.o., dok je usluge nadzora vršio Institut za građanje “IG” d.o.o. Banja Luka. Radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button