Adis Duraković najavio “Večer najljepših ilahija i mevluda”

Tradicionalni koncert “Večer najljepših ilahija i mevluda”, 16. po redu, u organizaciji BZK “Preporod” Ilijaš, bit će održan u nedjelju 26.12.2021. godine, sa početkom u 19:00 sati u Kino sali u Ilijašu.

Tim povodom gost Radio Ilijaša bio je Adis Duraković, predsjednik BZK“ Preporod „Ilijaš.

Ove godine koncert će biti  održan uživo u Kino sali Ilijaš, zbog ograničenog prisustva publike usljed  epidemije korona virusa.  Prisustvo će biti moguće isključivo uz pozivnice, jer još uvijek traju epidemiološke mjere koje ne  dozvoljavaju prisustvo velikog broja publike. Bit će upriličeno Veče ilahija i mevluda, to je drugačiji segment koji nismo radili do sada, tako da će svi posjetioci koji budu prisutni vidjeti nešto neobično, kazao je Duraković

Tradicionalni koncert je kruna godišnjeg rada BZK „Preporod“.

U ovoj godini je urađeno mnogo projekata, imali smo promociju albuma Bošnjak, zatim smo imali promociju knjige Omera ef. Štulanovića. U oktobru mjesecu su bili organizirani „Dani Preporoda“ u okviru kojih je održana Književna večer posvećena Nedžadu Ibrišimoviću, zatim tribina povodom smrti prvog predsjednika  rahmetli Alije Izetbegovića. Ova manifestacija je završena izložbom maketa ilijaških dzamija autora Almira Pušine, istakao je Duraković.

Kada su u pitanju planovi za naredni period Duraković je naglasio da se već radi na tome, ali da  to iziskuje i veća finansijska ulaganja.

Od sljedeće godine ćemo raditi više na promocijama knjiga  i još boljoj organizaciji manifestacije „Dani Preporoda“ kao i svim drugim aktinostima  koje nas očekuju, napomenuo je Duraković.

Koncert je humanitarnog karaktera. Prihod koji se skupi na koncertu u donatorskim kutijama, bit će dodijeljen najugroženijim porodicama sa područja općine Ilijaš.

Na koncertu će nastupiti:

Grupa solista: Ibrahim Bilčević, Abdusamed Šljivar, Hikmet Hadžiabdić, Mirnes Buko, Šaha Isaković i Saima Hadžić.

Hor “Preporod” Ilijaš: Adis Duraković, Kenan Hasić, Ahmed Smailbegović, Asim Zukić, Harun Bahtanović, Imran Bahtanović, Alija Zubača, Alija Hodžić i Madžid Aganhodžić

Ženski hor “Preporod” Ilijaš

Udaraljke: Halid Hajduković

Narator: Tarik Omerhodžić

Dirigent: Latif Moćević

Domaćin koncerta: Hor “Preporod” Ilijaš

Generalni pokrovitelj: Općina Ilijaš

Sponzori: Ministarstvo kulture i sporta KS, BH Pošta i BH Telecom

Medijski i tehnički pokrovitelji: KSC i Radio Ilijaš, portal Ilijas.info, portal Ilijas.net, portal Breza.info, digitalna agencija “Media Control” Ilijaš i Agencija Produkcija

 

Prethodni članakZavršeno postavljanje nadstrešnica i oglasnih tabli
Naredni članakJU KSC i Radio Ilijaš-Božićna čestitka