ILIJAŠINTERVJUVIJESTI

Adna Dervišević nakon osvojenih nagrada u Maglaju najavljuje učešće na takmičenju Superstar u Hrvatskoj

Adna Dervišević 20-godišnjakinja iz Ilijaša studira Engleski jezik i književnost, a njena najveća ljubav je pjevanje. Njen vrsni talenat je prepoznat nedavno u Maglaju na festivalu „Studentsko ljeto“ gdje je osvojila prvu nagradu žirija novinara i treću nagradu cjelokupnog takmičenja.

Kako kaže Adna u pitanju je internacionalni festival na kojem je bilo prije svega čast učestvovati. Nije se nadala osvojenim nagradama jer je kako kaže konkurencija zaista bila jaka.

„Došla sam na probu i svi su bili odlični. Onda sam sebi rekla ja ću svoj posao odraditi najbolje što mogu, bez nekih velikih očekivanja, jer je bilo mngo dobrih pjevača iz Srbiije Hrvatske, Slovenije..

Bila sam jako iznenađena jer sam dobila i ponude da nastupam i na drugim festivalima, upravo na festivalu u Maglaju. Sve te emocije su došle odjedanput i nisam ih mogla procesuirati u momentu, tek sada mogu da osjetim taj divan osjećaj“.

Adna je ambiciozna mlada osoba kojoj je ova nagrada samo još veći podstrek i motivacija, a njeni počeci se vežu za Hor Preporod iz Ilijaša.

„ U horu sam već šest, sedam godina i ekipa je stvarno super, imali smo dosta velikih nastupa i naravno nastaviću i dalje biti njihova članica. Energija unutar hora je odlična, veliki broj djevojaka je tu koje odgovorno i jako dobro rade svoj posao. Općenito obaveze se izvšavaju na pravi način i nemamo nikakvih nesuglasica“.

Adna kaže da pjevanje uspjeva itekako uskladiti sa drugim obavezama.

„Do sada sam uspjevala sve uskladiti, naravno sada su se mnogo stvari podudarile, a fokusirana sam i na fakultet i mislim da neće biti problema“.

Snimila je i svoj prvi cover.

„Upravo kroz Hor Preporod sam upoznala sada već dobrog prijatelja Halida Hajdukovića koji je izvrstan producent i svoj posao odrađuje vrhunski. Jako sam sretna što imam nekoga poput njega da me savjetuje oko tehnike pjevanja, vokala pa i scenskog nastupa donekle. Tako da s njim snimam covere. Za sada imamo cover za pjesmu „Trebaš li me“ a uskoro pripremamo i nešto novo“.

Ova mlada Ilijašanka učestvovat će na takmičenju Superstar na RTL koje počinje sa emitovanjem 23. septembra. Predstavila se Severininom pjesmom „Grad bez ljudi“ a sada će istu pjesmu pjevati pred Severinom kao članicom žirija.

Ovdje možete poslušati cover u Adninom izvođenju:

https://www.youtube.com/watch?v=hcUShVbqxEc

Povezane objave

Back to top button