VIJESTI

Akademija izvrsnosti – prilika za mlade da steknu vještine iz aktivizma

Otvoren je javni poziv za učešće u “Akademiji izvrsnosti” Udruženja “Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini” (East West Bridge Bosnia and Herzegovina), koja ima za cilj da poveže mlade iz deset manjih lokalnih zajednica u BiH sa ekspertima Udruženja koji će zajedno raditi na promociji aktivizma i angažmanu mladih na lokalnom nivou.

Akademija izvrsnosti predstavlja priliku za mlade od 18 do 35 godina iz Jajca, Ugljevika, Livna, Brčkog, Ilijaša, Pala, Čapljine, Trebinja, Banovića, Doboja da uče, steknu nove vještine i razgovaraju sa karijernim diplomatama i ekspertima u oblasti aktivizma na lokalnom nivou, obrazovanja, ekonomije i drugih važnih oblasti.

Organizatori su istakli da će Akademija promovisati angažman mladih u razvoju demokratskih procesa na lokalnom nivou, te zagovarati odgovorno upravljanje, kritičko razmišljanje i inkluzivno društvo. Cilj je motivisati i podstaći mlade osobe iz deset manjih gradova da budu aktivni u svojim lokalnim zajednicama.

Uoči predstojećih seminara od kojih prvi počinje u Jajcu 29. septembra organizatori su predstavili Top tim predavača, stručnjaka “Akademije izvrsnosti Most Istok Zapad u BiH” među kojima su Jakob Finci,  Lamija Tanović,  Igor Davidović,  Draško Aćimović,  Srđan Blagovčanin,  Maja Gasal Vražalica,  Dario Jovanović,  Ilija Trninić,  Vedran Zubić,  Dino Mustafić,  Dražen Barbarić,  Almir Badnjević,  Elvir Bucalo,  Zoran Pavlović,  Sabina Silajdžić,  Kasim Tatić,  Vedran Škoro, Kenan Ademović, Damjan Jugović,  Robert Jovanović,  Jovan Kovačić  i drugi.

U okviru “Akademije izvrsnosti” zagovora se promocija dijaloga, razvoj demokratskih procesa, odgovorno upravljanje, antikorupcija ,ekonomski procesi, obrazovanje, diplomatija, kritičko razmišljanje, izazovi i prilike, aktivizam, inkluzivno društvo …

Radi se o besplatnim jednodnevnim seminarima u lokalnim zajednicama, a dva najbolja učesnika/ce iz svake od lokalnih zajednica će biti nagrađeni i pozvani da učestvuju u trodnevnoj naprednoj akademiji izvrsnosti, a sve troškove učešća, hotelskog smještaja i prevoza  će pokriti organizacija “Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini.

Prijave su otvorene do 21. septembra ove  godine putem online formulara: https://forms.gle/VEdLNzHgZorGkU7f8

Tačan datum održavanja seminara će biti naknadno saopšten, a u dogovoru sa odabranim učesnicima, saopštili su organizatori.

Povezane objave

Back to top button