ILIJAŠSPORT

Aldin Ibišević igrač OK Ilijaš: Atmosfera u klubu je na zavidom nivou i to je razlog dobrih rezultata

OK Ilijaš ove sezone bilježi odlične rezultate u Superligi FBiH i ekipa Zdravka Barića zauzima drugo mjesto na tabeli sa osvojenih 26 bodova. U subotu u Sportskoj dvorani Ilijaš odigrali su derbi 11. kola protiv provoplasirane ekipe OK Ilidža, te upisali novu pobjedu.

O utakmici, atmosferi u klubu, publici, ali i o narednim protivnicima razgovarali smo sa Aldinom Ibiševićem koji trenira već devet godina i igra na poziciji korektora.

Na samom početku razgovora prokomentarisao je utakmicu protiv ekipe OK Ilidža, te istakao da je to bila još jedna kvalitetna utakmica sa puno borbe i preokreta.

“Uspjeli smo upisati pobjedu protiv vrlo jakog protivnika. Međutim, OK Ilidža nam je uspio otkinuti bod, tako da mogu slobodno reći da nije baš potpuna pobjeda. Nadam se da ovaj bod što smo izgubili neće utjecati i biti odlučujući za borbu u Premijer ligu. Sretan sam i zadovoljan, kao i ostatak ekipe na postignutim rezultatima do sada” kazao je.

OK Ilijaš prije nekoliko godina igrao je u Premijer ligi, a Ibišević ističe da sada gledajući tabelu moguće je taj uspjeh ponoviti.

“Atmosfera u klubu je na zavidom nivou i to je razlog dobrih rezultata. Dobar smo tim, i verujemo u svoje kvalitete” istakao je.

Publika je jako bitan faktor, posebno kod ovako važnih utakmica. Stoga, građani Ilijaš su u subotu došli da podrže odbojkaše.

Drago mi je da građani Ilijaš dolaze i prate naš rad. Mi im to vraćamo dobrim rezultatima ekipe. Publika je jako bitan faktor posebno kada su u pitanju ovako bitne utakmice. Nadam se da će nas i u nastavku podržavati, te da će biti naša vjetar u leđa za ostvarivanje boljih rezultata” spomenuo je.

Jako bitan fakor pored publike, svakako jeste i dobra atmosfera u klubu, a Ibišević napominje da bi im mnogi kolektivi pozavidjeli na tome, i da nisu samo ekipa nego porodica.

“Mi smo postali porodica koja se i mimo treninga i utakmica druži i uživamo u tome. Mislim da je sama pomisao na Premijer ligu dobra motivacija za svaku utakmicu, jer je to san svih nas i smatram da zaslužujem da budemo u Premijer ligi” kazao je Ibišević.

U sljedećem kolu u Sportskoj dvorani igraju protiv OK Breza, a Ibišević ističe da bez obzira na tabelu treba poštovati svakog protivnika i da ni jedna utakmica nije lagana, te ovim putem poziva građane da dođu u što većem broju i podrže ih u borbi za Premijer ligu.

Nakon utakmice sa OK Breza, dočekuju OK Block Out, te u zadnjem kolu gostuju OK Olovo.

Povezane objave

Back to top button