Anketa: Da li su građani Ilijaša zadovoljni zimskim održavanjem puteva

Zimska služba vrši čišćenje, uklanjanje snijega i sprečavanje poledice na području Kantona Sarajevo. Stanovnici Ilijaša, kao i ostalih općina u Kantonu Sarajevu muku muče s poledicom, kao i svake godine. Danas smo pitali naše građane Ilijaša da li su zadovoljni čišćenjem i održavanjem puteva i okolnih sela. Građani Ilijaša za naš radio su izjavili:

Nihada Mujić: “Zadovoljna sam čišćenjem puteva, ali  mi  kao građani ipak se trebamo malo više angažovati”. 

Atif Hebib:“Nisam zadovoljan čišćenjem u Ilijašu, otkako je Adem Šerak otišao od tada nema čišćenja ulica. Auta već dva dana ne mogu da dođu do Karašnice”.

Erna Šnor: “Jako sam zadovoljna. Ilijaš je najlješi grad i najčišći. Svaka čast, jer ljudi stvarno rade svoj posao”. 

Za čišćenje lokalnih puteva u Ilijašu zadužena je Firma „Halilović“, a Firma „Citar produkt“ zadužena je za zimsko održavanje cesta od kantonalnog interesa. Sarajevo-putevi zaduženi su za čišćenje i prohodnost magistralnih puteva.

Sutra se u našoj zemlji prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne bez padavine i postupno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -3, a u planinskim područjima do -12, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 7 stupnjeva.  U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, moguće je i provijavanje slabog snijega. Jutanja temperatura oko -4, a najviša dnevna oko 0 stupnjeva.

Prethodni članakOpćina Ilijaš organizuje javni doček Nove godine na otvorenom
Naredni članakDC Mrakovo u subotu domaćin predstave “Žute čizme”